Καρυδοκεφτέδες

Μπορείτε να συνοδέψετε τους καρυδοκεφτεδες σας με σπιτική σάλτσα ντομάτας, κάποιο μαλακό ελληνικό τυρί ή γιαούρτι. Τρώγονται ζεστοί!

Υλικά που θα χρειαστείτε…

  • 1/2 κιλό καρυδόψιχα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 ωμή πατάτα ψιλοτριμμένη
  • 2 φλ. τσαγιού μπαγιάτικο ψωμί (ή παξιμάδι)
  • Γάλα
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Αλεύρι & ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  1. Μουλιάζουμε το ψωμί (ή το παξιμάδι) στο γάλα μέχρι να μαλακώσει, το στύβουμε καλά και το τρίβουμε σε ψίχουλα.
  2. Σε μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε και ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μαζί: το τριμμένο ψωμί, την καρυδόψιχα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα, το γιαούρτι, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
  3. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.. Μπορείτε να τα ψήσετε και στον φούρνο για πιο ελαφρύ φαγητό.