Πέστο βασιλικού με καρύδια

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μακαρόνια, σε ψητά λαχανικά, ακόμη και σαν spread ή ντιπ. Το καλύτερο; Είναι έτοιμο σε 5 λεπτά.

Υλικά που θα χρειαστείτε…

  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 κ.σ. καρύδια
  • 1/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  1. Σε μέτρια φωτιά καβούρδισε τα καρύδια κι άφησέ τα να κρυώσουν.
  2. Ρίξε τα φύλλα του βασιλικού και το σκόρδο στο μπλέντερ.
  3. Πρόσθεσε την παρμεζάνα, τα καρύδια, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Χτύπα τα ανάλογα με τις προτιμήσεις σου (πχ αν θέλεις το πέστο τραγανό)
  5. Απόλαυσέ το!