
Υλικά που θα χρειαστείτε…
- 250 γραμ. ψωμί (χωρίς κόρα)
- 1/2 φλ. καρυδόψιχα
- 1/2 φλ. αμυγδαλόψιχα
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 1/3 φλ. ξίδι
- 2/3 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- Γι’ αυτή τη σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια, ζεσταίνουμε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα την αμυγδαλόψιχα να μουλιάσει.
- Την αφήνουμε έτσι για 1 ώρα και στη συνέχεια τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Παίρνουμε τις φέτες ψωμιού και τις βάζουμε σε νερό, περιμένουμε να μουσκέψουν καλά. Στύβουμε με τα χέρια μας και τις τοποθετούμε στο μίξερ και τις αλέθουμε.
- Προσθέτουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα σκόρδα, και τα πολτοποιούμε.
- Λίγο λίγο ρίχνουμε το ξίδι και το λάδι με ροή κλωστής. Αν δεν σας αρέσει παχύ το μείγμα, αραιώστε το με λίγο νερό. Αλατίζουμε.