Σκορδαλιά με ψωμί & καρύδι

Μαζί με αυτή τη σκορδαλιά, φτιάξτε και μπακαλιαροκροκέτες. Απίστευτος συνδυασμός!

Υλικά που θα χρειαστείτε…

  • 250 γραμ. ψωμί (χωρίς κόρα)
  • 1/2 φλ. καρυδόψιχα
  • 1/2 φλ. αμυγδαλόψιχα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 φλ. ξίδι
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  1. Γι’ αυτή τη σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια, ζεσταίνουμε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα την αμυγδαλόψιχα να μουλιάσει.
  2. Την αφήνουμε έτσι για 1 ώρα και στη συνέχεια τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Παίρνουμε τις φέτες ψωμιού και τις βάζουμε σε νερό, περιμένουμε να μουσκέψουν καλά. Στύβουμε με τα χέρια μας και τις τοποθετούμε στο μίξερ και τις αλέθουμε.
  4. Προσθέτουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα σκόρδα, και τα πολτοποιούμε.
  5. Λίγο λίγο ρίχνουμε το ξίδι και το λάδι με ροή κλωστής. Αν δεν σας αρέσει παχύ το μείγμα, αραιώστε το με λίγο νερό. Αλατίζουμε.