Πένες με καρύδια

Υλικά που θα χρειαστείτε…

  • 400 γραμ. πένες
  • 120 γραμ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
  • 50 γραμ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 80 γραμ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 2 γεμάτες κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι & πιπέρι
  1. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό για τις πένες να βράσει.
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίξτε το βούτυρο και αφού ζεσταθεί καλά, προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε τα μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρά.
  3. Πασπαλίστε τα με τα ψίχουλα και συνεχίστε το ανακάτεμα. Προσθέστε αλατοπίπερο και την κανέλα.
  4. Παράλληλα, αλατίστε το νερό που ήδη βράζει και ρίξτε τις πέννες. Όταν είναι έτοιμες, σουρώστε τις καλά και ρίξτε τις στην κατσαρόλα με τα καρύδια (δεν πρέπει να έχουν κρυώσει). Ανακατέψτε καλά πάνω σε χαμηλή φωτιά.
  5. Σερβίρετε αμέσως τις πέννες σε ζεσταμένα πιάτα, πασπαλισμένες με παρμεζάνα.