
Υλικά που θα χρειαστείτε…
- 3-4 μελιτζάνες φλάσκες
- 3 πράσα
- 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας
- 250 γραμ. γραβιέρα
- 150 γραμ. κεφαλοτύρι
- 100 γραμ. φέτα
- 100 γραμ. καρύδια
- 1 1/2 κ.γ. κύμινο
- 2 κλωνάρια δενδρολίβανο (μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα)
- 100 γραμ. ελαιόλαδο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και χαράζουμε τη σάρκα τους με ένα μαχαιράκι, εσωτερικά, σταυρωτά.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Ρίχνουμε λάδι, πιπέρι, αλάτι και ψήνουμε για 30-40 λεπτά. Ψήνουμε τις μελιτζάνες.
- Όταν ψηθούν αφαιρούμε από τον φούρνο και όταν κρυώσουν λίγο αδειάζουμε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι και την ψιλοκόβουμε.
- Ψιλοκόβουμε το πράσο σε ροδέλες 0,5 εκ.
- Σοτάρουμε τα πράσα ψιλοκομμένα σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα καρύδια, το κύμινο και το δενδρολίβανο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Στη συνέχεια βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά.
- Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί αλείφοντας το κάθε ένα ξεχωριστά με ελαιόλαδο. Προσέχουμε να μην ακουμπάμε το πινέλο στο φύλλο.
- Προσθέτουμε τη γέμιση στη μέση.
- Τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί τα γυρνάμε προς τα μέσα ένα ένα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο με τη βοήθεια ενός πινέλου και κλείνουμε την πίτα μας με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε καλά ένα ένα.
- Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 180 °C για 40-50 λεπτά.