
Υλικά που θα χρειαστείτε…
- 450 γραμ. ζυμαρικά πένες, ριγκατόνι, βίδες ή φιογκάκια
- 1/2 φλ. καρύδια, ψημένα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3/4 φλ. πλήρες γάλα
- 115 γραμ. κρέμα τυριού χαμηλών λιπαρών
- 1/4 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 115 γραμ. blue cheese
- 1/4 φλ. σχοινόπρασο, κομμένο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
- Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
- Κρατάμε 1/4 φλ. από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα γυρνάμε στην κατσαρόλα.
- Απλώνουμε τα καρύδια σε ένα ταψί και ψήνουμε μέχρι να βγει το άρωμά τους, για 6-8 λεπτά.
- Όσο ψήνονται τα καρύδια, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και 1/4 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι και μαγειρεύουμε με καπάκι για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Βάζουμε και το σκόρδο για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το γάλα και ζεσταίνουμε, κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα τυριού, την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει, για 2-3 λεπτά.
- Μέσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά ρίχνουμε τη σάλτσα, το blue cheese και τα καρύδια, προσθέτοντας, αν χρειάζεται, λίγο νερό από τα μακαρόνια που έχουμε κρατήσει.
- Σερβίρουμε με σχοινόπρασο.