Ζυμαρικά με blue cheese & ψητά καρύδια

Υλικά που θα χρειαστείτε…

  • 450 γραμ. ζυμαρικά πένες, ριγκατόνι, βίδες ή φιογκάκια
  • 1/2 φλ. καρύδια, ψημένα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3/4 φλ. πλήρες γάλα
  • 115 γραμ. κρέμα τυριού χαμηλών λιπαρών
  • 1/4 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 115 γραμ. blue cheese
  • 1/4 φλ. σχοινόπρασο, κομμένο
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
  2. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  3. Κρατάμε 1/4 φλ. από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα γυρνάμε στην κατσαρόλα.
  4. Απλώνουμε τα καρύδια σε ένα ταψί και ψήνουμε μέχρι να βγει το άρωμά τους, για 6-8 λεπτά.
  5. Όσο ψήνονται τα καρύδια, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και 1/4 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι και μαγειρεύουμε με καπάκι για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  7. Βάζουμε και το σκόρδο για 1 λεπτό.
  8. Ρίχνουμε το γάλα και ζεσταίνουμε, κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα τυριού, την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει, για 2-3 λεπτά.
  9. Μέσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά ρίχνουμε τη σάλτσα, το blue cheese και τα καρύδια, προσθέτοντας, αν χρειάζεται, λίγο νερό από τα μακαρόνια που έχουμε κρατήσει.
  10. Σερβίρουμε με σχοινόπρασο.